Despre EGOAL

EGoal

Despre noi

Poate că vă întrebați DE CE am ales să susținem tocmai sportivii…

Cu toate acestea, cea mai importantă decizie a noastră a fost că am ales să AJUTĂM. Iar mai departe, am ales sportivii, din mai multe motive. Enumerăm pe cele mai importante, aici:

Efort vs Recompensă

Drumul spre performanță în sport este asemenea unei meserii. Doar că în cazul sportivilor, meseria lor începe de la o vârstă foarte fragedă. O dată cu decizia de a face peformanță, cu toate sacrificiile și munca depuse, nu reprezintă nicio garanție sportivului că va reuși.

Viața sportivului

Se schimbă complet. Timpul liber, relațiile cu familia , prietenii, aspirațiile, provocările se adaptează noilor exigențe din sport. Drumul spre performanță în general, dar cu precădere în sport, îți cere să ai un comportament deosebit, îți solicită să ai focus, devotament, implicare și foarte, foarte multă muncă, încă de la o vârstă fragedă. La o vârstă în care alți copii visează doar la jocuri, distracție și vancațe, sportivul de performanță muncește și-și sacrifică totul timpul pentru un vis.

Impactul social

Găsim sportivul ca fiind unul dintre liderii unei comunități. Drept urmare, impactul social al sportivilor de performanță este foarte mare. Astfel, ne dorim să fie cât mai mulți sportivi care să promoveze în rândul comunității, valorile esențiale pentru o viață mai bună: onestitate, meritocrație, optimism, seriozitate, curaj, sănătate, performanță. Pe aceste valori, putem construi un viitor mai bun!

Incluziune socială

Cu toții ne dorim să fim acceptați, să facem parte dintr-un grup, să ne simțiti integrați. Doar că unii dintre noi au mai puțin noroc. Se nasc în comunități greu încercate. Însă sportul este una dintre cele mai eficiente căi prin care copii își depășesc condiția și devin acceptați de societate, iar unii dintre ei devin chiar idoli pentru noi. Mulți dintre sportivii pe care îi admirăm provin din medii vulnerabile.

Prin parteneriatul pe care îl avem un Teach for Romania, ducem seminariile noastre în școlile din România!

Din aceste motive, in pricipal, am ales să-i susținem pe sportivi, și implicit, pe părinții și antrenorii lor. Așa ca fie că ești sportiv, părinte sau antrenor, te așteptăm cu drag la seminariile noastre!

Sport prin educație

  • Pănă să definim valorile noastre, dorim să împărtășim cu voi ceea ce credem noi că înseamnă aceste valori. 
  • Valorile sunt acele principii la care te raportezi pentru a putea diferenția binele de rău. 
  • Și în funcție de partea pe care o alegi în viață, ele te vor ghida mai departe.

Misiunea noastră

Promovarea rolului educației în drumul spre performanță sportivă pentru ca la rândul lor, sportivii să aibă un impact pozitiv asupra societății.

Prin urmare, valorile EGOAL sunt:

Educația

Ne oferă libertatea de a gândi, de a judeca și de a face bine celorlalți. Suntem inspirați de următoarele cuvinte ale lui Albert Einstein: ”Educația este metoda prin care individul gândește independent și reîntoarce către comunitate plus-valoarea lui.”

Integritate

Reprezintă fundația noastră.
Scopul NU scuză mijloacele, și credem cu tărie că nu scopurile ne definesc, ci modul în care ajungem la ele.

Comunitate

Oferă sensul proiectului EGOAL.
Știm că facem bine ceea ce facem, insă cu o comunitate solidă, binele prinde puteri și influențează cât mai mulți oameni. Și nu lăsăm pe nimeni în urmă. Comunitatea înseamnă și medii vulnerabile. Suntem acolo să-i ajutăm pe toți.

Egoal

Echipa noastră

Valentin comănoaia

Fondator

Un om fericit și recunoscător

Greu de ales dintre fotbal și formula 1

Istoria, psihologia, muzica, dansul

Aș fi eliminat extremismul. Este cel mai mare rău adus lumii moderne și pe cale să devină o amenințare și în post-modernism.

Dincolo de suportul educațional pe care îl oferă, EGOAL este o filosofie de viață pentru oameni. Iar cei care vor veni la seminariile noastre, se vor convinge numaidecât.

Beatrice ionescu

Organizator evenimente

Un om curios, organizator de evenimente extreme.

Alergarea montană de anduranță.

Pădurile, munții și o carte bună. 

Aș modifica structura orașelor în așa fel încât să nu lipsească un pâlc de pădure la fiecare bloc. 

Pentru că performanța în sport este inspiratională. Inspirația trebuie prețuită si susținută.

Mihnea Georgescu

creator digital

Explorator al cunoașterii și creației

Fotbalul,  pentru că îmi amintește de copilărie.

Arta, implicit creația – fiind un fluviu creativ, o oglindă a sufletului: explorează, exprimă, conectează.

Aș pleda pentru o schimbare esențială în sistemul de educație românesc. Ar trebui să trecem de la educația generală, la o abordare care să încurajeze dezvoltarea personală a fiecărui individ. O educație centrată pe nevoile și pasiunile individuale ar sprijini elevii în descoperirea și cultivarea propriilor talente, oferindu-le, astfel, o șansă de a contribui într-un mod autentic și valoros la o lume mai bună.

Am ales EGOAL pentru că are capacitatea de a aduna diverse persoane din sfera sportului și de a facilita conexiune între ei. Prin organizarea de seminarii gratuite, special concepute pentru a răspunde nevoilor individuale ale sportivilor, EGOAL oferă posibilitatea participanților de a pleca cu informații valoaroase, consolidând, astfel,  schimbul de cunoștințe și networking-ul în comunitatea sportivă.

Laurențiu Oprea

Fotograf

Sunt o persoana sociabilă, organizată, implicată, sinceră și amuzantă.

Fotografia și călătoriile

Aș asigura, fiecărei persoane, acces la educație de calitate creând, astfel, șanse egale pentru dezvoltare educațională și profesională.

Am ales EGOAL pentru că promovează educația sportivilor. Și mai mult, crează un mediu care încurajează sportul și înțelegerea importanței sportului în rândul tinerilor.

Alina Munteanu

Specialist Comunicare

Comunicator, mamă, pasionată de educație

Alergatul. Și sunt super mândră că la prima cursă de alergare montană ”Outrun the lift”, am reușit să mă clasez pe locul al 6-lea.

Călătoriile, cititul și orice distracție alături de fiul meu.

Aș schimba modul în care sunt conservate resursele, astfel încât, schimbările climatice să nu fie atât violete, așa cum le simțim în prezent. Tot de schimbat, ar fi și modul în care se face educație la nivel local și probabil aceasta este o problemă care merită atenție, inclusiv în alte țări.

Pentru abordarea creativă a diverselor teme educaționale, cu beneficiu direct pentru cei care se înscriu în program.

Egoal

Ambasadorul EGOAL

Se spune că prima condiție ca să reusești, este să-ți setezi un obiectiv. Iar în cazul nostru, obiectivul este ca sportivii să-l aibă ca model pe Robert Glință – un sportiv așa cum toți ar trebui să fie.

Pe lângă rezultatele sportive ieșite din comun, fiind unul dintre cei mai medaliați înotători din istoria României, pe Robert l-am cunoscut mai bine în contextul participării la seminarul nostru ”Întâlnește-ți idolul”.

Este un om tare bun. Cu valori bine așezate. Un mare campion și un tip modest. Un înțelept, deși foarte tânăr. Serios când este cazul, dar și cu un simț al umorului foarte fin.

Robert ne-a cucerit prin felul lui curat și educat de a fi. 

Iar mai departe, vă lăsăm să ascultați mesajul lui.

Mulțumim, Robert, că ești alături de noi!